Продължете към съдържанието
Начало > NEWS > Същност на тийм билдинг

Същност на тийм билдинг

  • от
тийм билдинг същност

Тийм билдинг е философия на дизайна на работни места , в които работниците и служителите се разглеждат като членове на взаимозависими отбори , а не като отделни работници.

Изграждане на екип се отнася за широк спектър от дейности , както за бизнеса , училища , спортни екипи , религиозни или нестопански организации , предназначени за подобряване на работата в екип.

Изграждане на екип се осъществява чрез различни практики и може да варира от прости упражнения за свързване на сложни симулации креативни  действия на екипа , предназначени за разработване на екип ( включително и оценка на груповия и групово-динамичен игри ) , обикновено попадаща някъде по средата. Той обикновено седи в рамките на теорията и практиката на организационното развитие , но също така може да се прилага за спортни отбори , училищни групи и други контексти. Изграждане на екип не трябва да се бърка с ” екип отдих” , която се състои от дейности за отбори, които са строго отдих .

тийм билдинг същностИзграждане на екип може да се види в ден за ден операции на организацията и екипа динамично може да се подобри чрез успешното лидерство. Тийм билдинг се казва, че има ползи от собственото си развитие , положителна комуникация, ръководни умения и способността да работят в тясно сътрудничество, като екип, за да решават проблеми.

Работни среди са склонни да се фокусират върху индивидите и лични цели , с награда и признание очертаване на постиженията на отделните служители . Изграждане на екип може да се отнася до процеса на избиране или създаване на екип от нулата.

Цели на тийм билдинг

Общите цели на изграждане на екип са да се подобри разбирането на динамиката на екипи на екипа и подобряване на начина, по който екипът работи заедно. За разлика от работа като група, които работят като екип обединява група отчетност, а не индивидуална отчетност и резултати в колективна работа на продукта.  Тийм билдинг насърчава подход на екип, който да работи по проект. Предимства на този подход включват:

Повишената гъвкавост в изграждането на умения и способности
По-продуктивни от работни групи с индивидуален начин на мислене
Повече от полза по време на организационна промяна
Насърчаване на индивидуална, така и за развитие на екипа и подобряване
Фокусира се върху целите на групата да постигне по-полезни задачи
Подобрена кръг цели тийм билдинг, като например сътрудничество, комуникация и по-голяма творческа или гъвкаво мислене.

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Team_building

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.